Szabályváltozatatás 2015.10.01-től

Mit, miért és hogyan.

Moderátorok: Roboduck, tritrek

Szabályváltozatatás 2015.10.01-től

HozzászólásSzerző: tritrek » 2015.10.01. 1919:2828

Kedves Pipatársak!

Az elmúlt időszakban "lazára engedtük a gyeplőt" a fórum szabályainak betartatását illetően és beengedtünk megosztó, valamint a közös szenvedélyünket még nyomokban sem érintő témákat.
Ennek sajnos az lett a következménye, hogy sokan hagyták itt a fórumot, mert nem konfrontálódni és nem a fészbúk bugyraiból kibányászott humorban gázolni szerettek volna, valamint szélsőséges politikai megnyilvánulásokat sem akartak olvasgatni.

Ők a lábukkal szavaztak és mára az aktív tagság nem egészen kéttucatnyi felhasználóra csökkent.

Adminként nem akarjuk magunkról a teljes felelősséget elhárítani, de mentségünkre szolgáljon, hogy a korábbi találkozások alapján úgy gondoltuk, a pipás társadalom felnőtt, felelősségteljes igazi úrihölgyekből és úriemberekből áll, ahol senkit sem kell figyelmeztetni, vagy pláne szankcionálni és nekünk inkább csak a technikai support szerepe marad. Az idő sajnos azt igazolta, hogy ez a szemléletmód nem működik és változtatásokra van szükség.

Hosszas egyeztetést követően egyhangú döntést hoztunk és az alábbi változásokat jelentjük be:

1.) A megosztó, "szájkosár nélküli" topikokat, valamint néhány kivételtől eltekintve azokat amelyek nagyon messzire eltávolodtak a fórum témájától 2015. október 1-én lezárjuk és archiváljuk. A lezárt topikok további 3 hónapig elérhetőek maradnak, majd törlésre kerülnek.

2.) A fórum szabályzata részrehajlás nélkül, annak betűje és szelleme szerint betartásra kerül. Nincs haverság, nincs sem negatív, sem pozitív diszkrimináció. Egy hetes türelmi időszakot követően - amikor csak figyelmeztetünk - alkalmazni fogjuk amit a szabályzat előír.

3.) Korábban már megoldottuk, hogy ne tudjanak robotok és magyarul nem beszélők a fórumra regisztrálni, de most sem megoldott pl. a kiskorúak kiszűrése és úgy gondoljuk, hogy az egymás iránti bizalom is javulhatna, ha legalább a polgári nevét ismernénk mindenkinek.
Ennek megfelelően regisztrációnál kötelezővé fogjuk tenni a valódi név, valamint a születési dátum kitöltését, ezen kívül nem kötelező jelleggel, de ajánlani fogjuk a FB profil megadását. A korábbi "egykattintásos" adminisztrátori aktiválás helyett a megadott adatok és valósnak látszó FB profil, ill. ennek hiányában egy email váltás fog segítséget adni az adminisztrátoroknak a döntésben.
A valós név és születési dátum mező kitöltését kötelezővé fogjuk tenni a jelenlegi tagoknak is, de kapnak a változtatásra 3 hónapot és rendszeres emlékeztetőket. A FB profil megadása szintén javasolt, de nem kötelező.
Természetesen az adminisztrátorok elől járnak a jó példával és a saját profil adataikat az elsők között frissítik... :coool:

4.) Szeretnénk minél több régi tagot visszacsalogatni és újra kiszélesíteni ezt a baráti kört, ezért az egy hónapnál régebben inaktív felhasználóknak emailt fogunk kiküldeni, amiben a visszatérésre buzdítjuk őket. Ezt a műveletet később többször, de havi rendszerességnél nem gyakrabban megismételjük.

5.) Végül, de nem utolsó sorban: Megkérünk minden kedves pipatársat, hogy FB megosztással népszerűsítse a fórumunkat. Így több ezer emberhez el tud jutni az információ. Előre is köszönjük!

Barátsággal:

A Magyar Pipatórium fórum adminisztrátorai és moderátorai:
Kaskötő Mihály "Roboduck"
Juhász Béla "BOANerges"
Verhás Tamás "vtamas"
Gyovai László "gylacc"
Andrejkovics Lajos "tritrek"
Lesz még így se...
Avatar
tritrek
Site Admin
Site Admin
 
Hozzászólások: 5334
Csatlakozott: 2008.11.07. 1010:1212

Vissza: Szabályok

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 1 vendég

cron